Eigen Regie

Inzetbaarheid en gezondheid verbeteren

Aandacht voor een gezonde leefstijl betekent medewerkers die energiek zijn, beter presteren en meer zin hebben in hun werk. Als werkgever kun je prikkelen, faciliteren en ondersteunen. Maar uiteindelijk is de medewerker zelf aan zet. Onze ervaring en recent wetenschappelijk onderzoek toont aan dat je eigen regie op drie niveau's kunt beinvloeden:

1) Vergroot het bewustzijn: het onderzoek toont aan hoe hoger het bewustzijn op de eigen vitaliteit, hoe beter mensen eigen regie nemen. Zorg er dus voor dat medewerkers zichzelf en elkaar vragen gaan stellen over thema's waarop je eigen regie wilt vergroten. Hoe staat het met jouw bevlogenheid? Hoe vitaal voel jij je?

2) Verhoog de intrinsieke motivatie: we komen als mens pas in beweging als we iets echt willen. Als we wezenlijk gemotiveerd zijn. Het onderzoek toont een sterke positieve relatie aan tussen intrinsieke motivatie en eigen regie.

3) Versterk de organisatiecultuur: hoe meer medewerkers ervaren dat er een positieve organisatiecultuur is, hoe meer regie ze blijken te nemen voor hun gezondheid. Zorg dus dat wat je in huis hebt aan middelen en interventies, dat dat zichtbaar, tastbaar en voelbaar aanwezig is op de werkvloer. Zorg dat 'we ervan zijn'. Bekijk de infographic hiernaast. 

LTC heeft expertise en ervaring om de autonomie van mensen te versterken. In onze aanpak staat het vergroten van het bewustzijn en de invloed op de eigen situatie centraal. Wil je een intake of een quickscan om te zien hoe jouw organisatie ervoor staat op het gebied van eigen regie? Neem dan contact op met Mathilde Lub of Sjaak Overbeeke.